Video: Ilmastonmuutoksesta uutisointi on tärkeää mutta vähäistä

Video

Ilmastonmuutosuutisointi ja sen tutkiminen on tärkeää, jotta saadaan selville, miten ilmastonmuutoksesta keskustellaan. Uutisoinnin avulla leviävät myös ilmaston kannalta oikeanlaiset toimenpiteet ja ratkaisut. Tutkimuksen mukaan ilmastouutisointi sanomalehdissä oli Suomessa laajimmillaan vuonna 2006, jonka jälkeen se on laskenut. Enimmilläänkin sen osuus on ollut vain kaksi prosenttia kaikesta uutisoinnista. Synkät talvet lisäävät ilmastonmuutosuutisointia.

Haastateltava: Vanhempi tutkija Jari Lyytimäki, Suomen ympäristökeskus SYKE

Videon pituus: 4:22 min

Kieli: suomi

Taltioitu: 24.4.2014

Julkaistu: 2.2.2015

Käyttöehdot: Video on vapaasti käytettävissä epäkaupallisiin tarkoituksiin, esimerkiksi opetukseen. Lähteenä tulee mainita Ilmasto-opas.fi-verkkosivusto ja videon tuottajataho.

Lukiokurssit: GE1, GE3, ÄI4 (vanha) -> GE2, GE1, ÄI4 (uusi OPS)

Videon tekijät: Lauri Ovaska ja Mirka Elovainio, Suomen ympäristökeskus

Lähteet:[1]

  • Lyytimäki, J. 2012. The environment in the headlines: Newspaper coverage of climate change and eutrophication in Finland. (Ympäristö otsikoissa - Sanomalehtiuutisointi ilmastonmuutoksesta ja rehevöitymisestä Suomessa. Tiivistelmä suomeksi). Doctoral dissertation. University of Helsinki, Faculty of Biological and Environmental Sciences, Department of Environmental Sciences. Monographs of the Boreal Environment Research, No 42/2012. 72 p. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-11-4086-0

Tuottajatahot

  • Sisältö on tuotettu Tieteen tiedotus ry:n osarahoittamassa hankkeessa Ilmastonmuutos - visuaalista voimaa tiedeviestintään (ViVoTiVi).